Cafeaua verde si proprietatile sale

beneficii cafea verde

Conform unei legendei populare, arborele de cafea a fost descoperit in Etiopia de un cioban pe nume Kald. Ei bine, boabele de cafea verde nu sunt boabe in adevaratul sens al cuvantului. Ele sunt numite astfel din cauza aspectului lor. De fapt, sunt seminte extrase din fructele de cafea. Culoarea naturala a acestor boabe de cafea este verde si, prin urmare, sunt numite boabe de cafea verde.

Cafeaua verde contine acid clorogenic. Acest acid influenteaza metabolismul, nivelul zaharului si al grasimilor din organism. De asemenea, stimuleaza capacitatea de ardere a grasimilor din organism. Mai mult decat atat, faciliteaza absorbtia inferioara a grasimii de catre organism si accelereaza astfel procesul de pierdere in greutate.

Oamenii considera cafeaua verde ca fiind unul dintre cele mai bune suplimente pentru pierderea in greutate datorita faptului ca in ciuda aportului sau nu este nevoie de niciun fel de schimbari in dieta de zi cu zi, activitatile de zi cu zi sau a exercitiilor fizice. Acidul clorogenic scade viteza de eliberare a glucozei in fluxul sanguin si, astfel, controleaza nivelul de zahar din sange, iar organismul isi va mentine un nivel ridicat de energie si simultan functiile hormonale echilibrate.

cafea verde

Mai mult, acidul clorogenic are calitati antioxidante (la fel ca Chocolite) care ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Acidul clorogenic prezent in boabele de cafea verde controleaza, de asemenea, diabetul. Acesta reduce viteza de eliberare a glucozei in fluxul sanguin si echilibreaza, de asemenea, continutul de glucoza din sange. Aceasta calitate ale boabelor de cafea verde este foarte apreciata de pacientii cu diabet zaharat.

Boabele de cafea verde sunt cunoscute si pentru calitatile lor anti-inflamatorii care faciliteaza detoxifierea sangelui si a ficatului. Radicalii liberi sunt eliminati din sange si ficat iar organismul se poate bucura de conditii mult mai bune de sanatate.

Click aici pentru a adăuga comentarii. 0 comentarii