Beneficiile ceaiului negru pentru organism

beneficii ceai negru

Ceaiul negru este un tip de ceai mult mai oxidant decat ceaiul verde si ceaiurile albe. Ceaiul negru are, in general, o aroma mai puternica decat ceaiurile mai putin oxidante. Exista patru tipuri de ceai negru. Toate cele patru tipuri sunt fabricate din frunze de arbust Camellia sinensis. Doua varietati principale ale arbustului sunt utilizate pentru multe alte tipuri de ceaiuri, iar planta Assameza cu frunze late (sinensis ssp assamica) este utilizata in mod traditional pentru ceaiul negru.

Daca ceaiul verde isi pierde de obicei aroma intr-un an, ceaiul negru isi pastreaza aroma timp de mai multi ani. Asemenea ceaiului verde, ceaiul negru este benefic pentru inima. Iata cateva alte beneficii pentru sanatate pe care ceaiul negru le are:

Unul dintre cele mai bune motive pentru a lua in considerare adaugarea de ceai negru la dieta este pentru ca reduce riscul de atac de cord cu 11% – atunci cand sunt consumate zilnic trei cesti de ceai negru. Pe de alta parte, ceaiul negru ajuta la reglarea nivelului de colesterol si al trigliceridelor. Ceaiul negru contine flavonoide, utile pentru protejarea inflamarii vaselor de sange. Acest lucru ajuta la prevenirea formarii cheagurilor de sange.

Ceaiul negru contine, de asemenea, o cantitate considerabila de antioxidanti, care ajuta in lupta impotriva radicalilor liberi care duc la imbatranire si la daune celulare. Avand o concentratie buna de taninuri, ceaiul negru este ideal pentru cazuri de diaree sau gastrita, aveti grija insa: consumat in exces, ceaiul negru poate duce la constipatie. Pe de alta parte, daca aveti anemie sau alte probleme legate de o cantitate scazuta de fier in corp, ceaiul negru nu va este recomandat. Si in curele de slabire ceaiul negru poate fi folosit cu succes, alaturi de alte suplimente precum bautura Chocolite ori Fito Spray.

beneficii ceai negru

Exista cateva lucruri de retinut daca doriti sa obtineti maximum de beneficii din consumarea ceaiului negru. In primul rand, amintiti-va ca consumul de ceai cu adaos de indulcitori ar putea reduce efectele acestuia. In plus, ceaiul negru preambalat nu are intotdeauna aceleasi efecte atunci cand vine vorba de avantajele acestuia pentru sanatate.

Click aici pentru a adăuga comentarii. 0 comentarii