Enzimele digestive si rolul lor

Dr. Howell, pe care multi il considera parintele cercetarii enzimelor alimentare in secolul XX, subliniaza faptul ca enzimele nu sunt catalizatori chimici simpli, acestea creaza o forta de viata vitala care initiaza interactiuni biochimice.

Exista doua concepte cheie: enzime vii cu factori biochimici care activeaza toate procesele biologice in organism, cum ar fi digestia, impulsurile nervoase, procesul de detoxifiere, functionarea ARN/ADN si chiar procesul de gandire; si capacitatea inepuizabila a unui organism de a produce enzime. Prin urmare, la nivel biologic, modul in care utilizam si refacem resursele noastre de enzime va fi masura sanatatii noastre generale si a longevitatii.
Prin intelegerea modului in care enzimele lucreaza, vom intelege de ce este bine sa mancam un procent mai mare de alimente naturale.

sursa enzime

Exista trei mari categorii de enzime: metabolice, cele care activeaza toate procesele noastre metabolice; digestive, ajuta digestia alimentelor; si o categorie relativ noua, enzimele alimentare care sunt prezente in mai toate alimentele vii si au in mod specific functia de activare a digestiei.

In organismul uman se estimeaza ca ar exista peste 50.000 de enzime active din care au fost identificate aproximativ 2700-3000. Fiecare organ are propriul set de enzime. Din cele 50.000, aproximativ 24 dintre ele sunt enzime digestive. Cele trei tipuri principale de enzime digestive sunt proteazele, amilazele si lipazele, care au rol de dizolvare al grasimilor.

Mama natura lucreaza impreuna cu noi prin adaugarea a ceea ce numim “enzime alimentare”. Enzimele digestive din plante pot fi cea mai buna sursa de suplimente. Acestea par sa fie active intr-un interval mult mai complet decat enzimele de origine animala. Un studiu recent a aratat ca 70% din amilaza din plante este activa in intestinul subtire chiar si dupa ce a fost ingerata pe cale orala. Datorita acestor rezultate se recomanda ca oamenii sa ia in considerare utilizarea enzimelor digestive din plante ca supliment digestiv. Ele sunt, de fapt, enzime alimentare concentrate natural.

Click aici pentru a adăuga comentarii. 0 comentarii