Ganoderma – regina ciupercilor

Ganoderma este o ciuperca care creste pe lemn si face parte dintr-un gen care include aproximativ 80 de specii, multe dintre ele provenind din regiunile tropicale. Datorita utilizarii frecvente in medicina traditionala din Asia, precum si a potentialului ei in bioremediere, ganoderma este o ciuperca foarte cautata.

Ganoderma nu este folosita la gatit, insa este utilizata cu succes in scopuri pur medicinale, avand o serie de beneficii pentru sanatate. De fapt, este cunoscuta printre practicienii din medicina chineza si sub titulatura de “regina ciupercilor”. Aceasta ciuperca contine antioxidanti foarte puternici care protejeaza organismul de efectele negative ale radicalilor liberi.

Studiile au demonstrat ca aceasta ciuperca poate stimula sistemul imunitar, in special cand este administrata cu alte suplimente antioxidante – ca de exemplu cu Chocolite, bautura din extract de boabe de cacao. Se crede ca Ganoderma poate incetini cresterea tumorilor la persoanele cu cancer si poate consolida membranele celulelor canceroase pentru a preveni raspandirea tumorii.

Ganoderma

Ganoderma este, de asemenea, benefica pentru persoanele care sufera de astm si alte afectiuni respiratorii, deoarece are efect de vindecare asupra plamanilor. Ajuta, de asemenea, la reglarea respiratiei si reducerea tusei. Ganoderma are si proprietati anti-inflamatorii fiind benefica pacientilor care sufera de boli de inima si Alzheimer. Durerea care insoteste alte stari inflamatorii, cum ar fi nevralgia si artrita pot fi, de asemenea, diminuate prin suplimente pe baza de Ganoderma.

In ceea ce priveste beneficiile pentru inima, Ganoderma imbunatateste fluxul de sange la nivelul acestui organ si reduce cantitatea de oxigen consumata de inima. Aceasta poate ajuta la scaderea colesterolului si la combaterea tensiunii arteriale. Oamenii de stiinta au descoperit ca unele dintre ingredientele active ale ciupercii sunt polizaharidele.

Beta-glucanul este cunoscut pentru capacitatea sa de a imbunatati sistemul imunitar – de fapt, este unul dintre cele mai puternice suplimente care exista pentru sistemul imunitar. Un alt ingredient este triterpenul. Tipul de triterpen gasit in ciuperca este un acid ganoderic care usureaza simptomele de alergii prin oprirea eliberarii de histamine.

Click aici pentru a adăuga comentarii. 0 comentarii